İletişim

Tanışmak İçin Sabırsızlanıyoruz

Sanal Tur

Yurdumuzun Ferahlığını Keşfedin

Değer

Katan

Ayrıcalıklar

Bireysel Yaşama Odaklanan Eşsiz Detaylar

Kız Öğrenci Yurdu Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Şey | Zahide Hanım Kız Yurdu

Kız Öğrenci Yurdu Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Şey

2018-08-01 09:18:29

Zorlu bir maratonu tamamlayan lise öğrencilerinin ilk adımı, üniversiteyi kazandığı şehirde yaşayacağı yeri belirlemek olacak. Daha önce yaşamadığınız bir şehirde yaşamak sizin için başlangıçta zor olabilir. Bu sebeple ilk tercihinizin yurt olmasının avantajlı olacağını söyleyebiliriz. Hem şehri tanımak hem de hızlı bir şekilde tecrübe edinmek için Ankara’da kız yurtları en doğru seçimdir. Doğru bir yurt, üniversite yıllarınızı hayal ettiğinizden çok daha sorunsuz ve rahat geçirmenizi sağlar.


İşte, hayalinizdeki şehirde yurt seçerken dikkat etmeniz gereken 10 şey.


1-Yurdun Üniversiteye Yakınlığı


Öğrencilerin yaşadığı yerden memnun kalmasının başında, yurdun konumu geliyor. Kalacağınız yerin okuduğunuz üniversiteye yakın olması, zorluk yaşamadan okula gidip gelmeniz açısından oldukça önemli. Uyurken beş dakikanın dahi önemli olduğu sabahlarınızda, okula yakınlığın ne kadar mühim olduğunu çok daha iyi anlayacaksınız. Bu sebeple konum itibariyle üniversiteye yakın olan Ankara kız öğrenci yurdu tercihi, pişman olmayacağınız bir seçim olacak. Beraberinde aynı anda birden fazla üniversiteye yakın olan yurtlar sayesinde, farklı üniversitelerde olan kültür ve sanat etkinliklerine de katılabilirsiniz. Zahide Hanım kız öğrenci yurdu; konum itibariyle Gazi Üniversitesi, TED Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi kampüslerine yakın bir konumda olduğundan yurt tercihleriniz arasında yer alabilir.


2-Yurt Konumun Merkezi Olması


Hayatınızın en eğlenceli ve macera dolu yılları, üniversite yıllarınız olacak. Bu sebeple kaldığınız yurdun merkezi bir yerde olması önemlidir. İstediğiniz an Ankara’da keyifli vakit geçirmek için plan yapmanız kolaylaşacak. Yurt seçiminizi yapmadan önce konumu gözlemlemeyi ihmal etmeyin. Tercih ettiğiniz mekanların olması, akşam saatlerinde dışarıda vakit geçirmenizi kolaylaştıracaktır. Sosyal aktivitelerde bulunabileceğiniz yerlerin olması ya da toplu taşımalarla rahatça ulaşılabilir olması önemlidir. Kalacağınız yurda yakın otobüs duraklarının var olduğuna, toplu taşımaların saatlerine dikkat ederek seçiminizi yapabilirsiniz. Eğlenme ve öğrenmenin yorulmak bilmeden yapıldığı bu dönemde, mutlaka yurdunuzun merkezi konum avantajını bulundurmasına dikkat etmelisiniz.


3-Yurtta Güvenliğin Sağlanmış Olması


Ankara kız yurdu seçiminizde önemli bir diğer husus, yurtta güvenliğin sağlanmış olmasıdır.

Hem sizin güvenle uyuyabileceğiniz hem de yurtta kaldığınız sürede ailelerinizin aklının sizde kalmayacağı bir yurt seçmek oldukça önemlidir. Aradığınız kriterler yurtta bulunsa dahi, güveliğin nasıl sağlandığı hakkında bilgi almayı unutmayın. Mutlaka geç saatlerde herhangi bir sorun yaşamanız durumunda bilgi alabileceğiniz birinin bulunuyor olmasına dikkat edin. Ankara’da 24 saat güvenliğin sağlandığı yurtlar, kız öğrencilerin taleplerine anında karşılık vermektedir. İlk zamanlar zorlanma ihtimalinizin olduğu yaşam koşullarını, size evinizdeymiş gibi hissettiren bir yurtla aşabilirsiniz.


4-Yurtta Sunulan Olanaklar


Belki de ilk defa ailesinden ayrı yaşayacak olanlar için kaldığı yurdun olanakları büyük önem taşıyor. Aşağıda verilen kriterler üzerinden yurdun sunduğu avantajların sizin için yeterli olup olmadığını inceleyebilirsiniz.


Seçtiğiniz yurdun imkanları arasında;


  • Sınırsız internet,


  • Kablo TV yayını,


  • Merkezi ısınma,


  • Revir odası,


  • 24 saat sıcak su,


  • Ütü servisi,

  • Dinlenme salonu,


  • Çamaşırhane

  • Yangın ihbar sistemi gibi avantajları olmasına dikkat edin.


Rahat bir yaşam sürmeniz için sunulan imkanların geniş bir yelpazede olmasına dikkat edin. Tüm bu imkanların bulunduğu Zahide Hanım Kız Öğrenci Yurdu aynı zamanda otopark hizmet de vermektedir. Ailenizin yanınıza gelmesi halinde, başkentte park sorunu

yaşamayacak olduğuna emin olabilirsiniz.


5-Yurtta Sosyal Aktivitelerin Yapılması


Yurtta konforlu bir yaşam için sunulan imkanların dışında, sosyal aktiviteler ile kaliteli zaman geçirmenizin sağlanması da önemlidir. Bu sebeple yurdu incelerken, sosyal anlamda ne gibi olanakların yer aldığına bakmalısınız. Seçiminiz, öğrencilerin yurtta zaman geçirirken de kültürel ve sosyal etkinliklerde bulunmasını önemseyen Ankara en iyi kız yurdu olabilir. Düzenlenen farklı sosyal aktivitelerin dışında; yurtta sinema salonunun olması arkadaşlarınızla keyifli zaman geçirmenizi sağlar.


6-Yurt Odalarının Sahip Olduğu Olanaklar


Geniş imkanlar ile hizmet veren yurtlarda aynı konforun odalarda da bulunuyor olması gerekiyor. Yurtta geçirdiğiniz zamanın büyük bir kısmının odanızda geçecek olması, odada konforun ihtiyaç olduğunu gösteriyor.


  • Odanızın kaç kişilik olacağı, (1,2,4 kişilik odalar)


  • Lüks banyo ve WC,


  • Buzdolabı


  • Telefon


  • TV


  • Çalışma masası


  • Gardırop gibi imkanların mutlaka odanızda bulunması şart.


Ankara kız öğrenci yurdu kapsamında yaptığınız incelemelerde, kalacağınız odada bu gibi imkanların olması size evinizi aratmayacak. Kendi tercihiniz doğrultusunda odanızın kaç kişilik olmasına karar vererek, sunulan tüm imkan ve olanaklardan yararlanabilirsiniz.


7-Yurdun Temizlik Koşulları


Kaldığınız odanın ve yurdun genel temizliğinin nitelikli olması, dikkat etmeniz gereken başlıca hususlardan. Tanımadığınız ve farklı şehirlerden gelen birçok kişiyle ortak alanları paylaşıyor olmak, temizliği sorun haline getirmemelidir. Bunun için hijyenin en iyi şekilde sağlanmış olduğu kız öğrenci yurtlarını tercih etmelisiniz. Kişisel eşyalarınızın temizliğini rahatlıkla yapabileceğiniz, bunun yanında yurdun genel temizliğinin de düzenli olarak yapıldığı bir yurt tercih etmek; temizlik açısından sorun yaşamamanızı sağlar.


8-Yurdun Sunduğu Çalışma Koşulları


Ankara üniversite yakını yurtlar, üniversiteye gidip gelmenizi kolaylaştırır. Ancak beraberinde derslerde başarılı olmanız, yurtta da bir çalışma ortamınızın olması ile mümkün olacak. Hem odanızda hem de yurdun çalışma odasının olması avantajlıdır. Dilediğiniz zaman odanızda ya da çalışma salonunda final ve vize dönemini en iyi şekilde atlatabilirsiniz. Çalışma salonunun açık olduğu saatler odanızdaki çalışma masasının sizin için yeterli olup olmadığına bakarak, yurt odanızı kiralayabilirsiniz.


9-Yurt Sözleşmesi


Güvenliğiniz ve konforunuz için dikkat ettiğiniz hususlar dışında, yurtla yapacak olduğunuz anlaşmaya da dikkat etmeniz gerekiyor. Ankara otel konforunda yurt öğrencilerin her zaman evindeki huzuru bulması için gözetmesi gereken bir özellik. Aradığınız niteliklerin yurtta bulunuyor olması halinde dikkat etmeniz gereken ise yapacağınız sözleşmenin ne kadar süreli olduğu, ödemenin ne şekilde yapılacağı gibi hususları incelemektir. Sözleşmeyi okuyarak değerlendirmenizi yapmalısınız.


10-Yurt Ücreti


Okul dışında en çok zaman geçireceğiniz alan yurdunuz olacağından, her zaman ilk olarak size verilen hizmetin niteliğine bakmalısınız. Sunulan imkan ve olanaklarla yapacak olduğunuz ödemenin eş değer olmasına dikkat etmelisiniz. İmkanları yeterli olan bir yurtta uygun ücret ödemek istemeniz halinde, odadaki kişi sayısını arttırarak ücreti azaltabilirsiniz.