İletişim

Tanışmak İçin Sabırsızlanıyoruz

Sanal Tur

Yurdumuzun Ferahlığını Keşfedin

Değer

Katan

Ayrıcalıklar

Bireysel Yaşama Odaklanan Eşsiz Detaylar

Üniversitelere Yakınlık ve Akreditasyon

2018-08-01 09:29:41

Üniversiteye yakınlığın önemi, okula gitmek için uyandığınız sabahlarda hemen anlaşılır. Yerleşkenize yakın olan bir yurtta konakladığınızda, yolun uykunuzdan çalmasının önüne geçersiniz. Söz konusu  Ankara olduğunda, üniversiteye yakınlık çok daha büyük önem taşır. Ankara kız öğrenci yurdu olan Zahide Hanım, üniversitelere yakınlık kriterini en iyi şekilde sağlamış olduğundan tercih edilen yurtlar arasındadır. Hem Necatibey hem de Kurtuluş şubesi ile öğrencilerin konakladığı yerden üniversiteye erişimini kolaylaştırıyor.


Gazi Üniversitesi: Mimarlık ve Mühendislik öğrencilerinin yurttan sadece 800 metre yürümesi ile ulaşabileceği fakültedir. Ayrıca yurttan Gazi Üniversitesi’ne erişim metro ile iki duraktır.


Ankara Üniversitesi: Dil, Tarih ve Coğrafya bölümlerinde öğrenci olan Ankara Üniversitesi öğrencileri, okula 800 metre yürüme mesafesinde olacaktır.


Yıldırım Beyazıt Üniversitesi: Tıp fakültesine otobüs kullanarak 10-15 dakika içinde ulaşma imkanı bulunuyor.


TED Üniversitesi: Ankara üniversite yakını yurtlar arasında olan Zahide Hanım Kız Öğrenci Yurdu’nun her iki şubesi de TED Üniversitesi’ne yürüme mesafesinde bulunuyor.


Beraberinde ODTÜ, Özal Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi’ne de tek vasıtayla ulaşım sağlanabilir. Farklı üniversitelere olan yakınlığın avantajı ise farklı kültürel ve sosyal etkinliklere katılımı mümkün kılmasıdır.


Akreditasyon, uygunluk değerlendirme kuruluşları tarafından belirlenen uluslararası standartların sağlanmış olduğu kurumlara verilir. Kalibrasyon  sertifikaları, yönetim sistemi, personel ve ürün belgeleri gibi istenen belgeleri temin eden kurumlar; gerekli aşamaların gerçekleşmesinden sonra akreditasyon alabilir.


Zahide Hanım Kız Yurdu, akreditasyon için gerekli koşulları sağlamış olduğundan sunmuş olduğu hizmetin güvenliğini kanıtlamıştır. Uluslararası Akreditasyon Forumu (İAF) tarafından istenen standartların sağlanmış olması, yurdun teknik anlamda nitelikli olduğunu kanıtlamaktadır. Bu sayede kaldığınız yurda dair güvenlik kapsamında herhangi endişe duymanızın önüne geçilmiştir.